HTML

Szabadság a munkahelyen

Ez a blog üzletről szól és nem politikáról.

Utolsó kommentek

Feedek

Nem babra megy a játék

2011.12.06. 00:50 :: kekmunka

A játék a gyermekek egyik alapvető tevékenysége, amely pótolhatatlan az egészséges és harmonikus testi-lelki-szellemi fejlődés szempontjából. A játék egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy intrinzik motivációval párosul, azaz önjutalmazó. Ez azt jelenti, hogy a cselekvés motivációja a cselekvésben rejlő élvezet. Az intrinzik motiváció olyan belső hajlam, amely az újdonság és kihívás keresésében nyilvánul meg, szoros kapcsolatban van vele a hatékonyság érzése, a spontán érdeklődés vagy a világ felfedezése (explorációja).

A játék kiválóan alkalmazható önképzésre (vagy a munkatársak készségfejlesztésére), új információk felfedezésére a munkahelyen is.

A pihenőbe, nyugiszobába, gumiszobába, chillbe - ki hogyan nevezi a helyiséget a nagy irodaépület nyolcadik emeletén - vásárolt csocsó-asztal is megfelel a célnak. A csapatépítő tréningek is a játékról szólnak.

Ji Lee, a Google Labs kreatív igazgatója is előszeretettel alkalmazza a játékot a kreativitás és tanulás elősegítésére. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyik játék, amelyet rendszeresen játszik tanítványaival a School of Visual Arts-ban és munkatársaival a Google-nél, frappáns, mulatságos vagy éppen tanulságos linkek cseréjéről szól. A játék lényege, hogy a résztvevők minden nap küldenek egymásnak egy linket, amit találtak az interneten. Valamit, ami kizökkenti őket a munkából és tágítja az elméjüket. Nap végén megszavazzák, hogy ki küldte a legjobb linket. Ji Lee játéka szórakoztató és egyben nagyon hasznos is, mert kirángatja a munkatársakat a rutinos munkavégzésből és valami teljesen új felé tereli a gondolataikat egy pár percre. Hiszen ez a kreativitás lényege! A játékosok jó dolgokat is tanulhatnak a körbeküldött linkekből (vagy éppen taníthatnak egymásnak). Ráadásul ez a fajta verseny pozitív előnnyel is jár: mindenki nyer rajta.

Amikor ezt elmeséltem egy vállalatvezetőnek, rögtön az volt a kifogása, hogy "Persze, jó ez, de nehogy már az internet böngészésével töltsék a dolgozók az időt minden nap." Egy kis rugalmassággal a játék szabályai átalakíthatók. Lehet heti versenyt is szervezni. Hetente 5-10 percet ezzel tölteni nem nagy bűn és nem feltétlenül kell munkaidőhöz kötni. (Lehet, hogy valaki pusztán a játék kedvéért fog otthon keresgélni a neten és nem azért, mert addig sem kell dolgoznia?) A link témáját meg is lehet határozni, például adott projekthez kapcsolódóan.

És persze, ki lehet találni új játékokat is. :)

Bíztatok mindenkit, hogy ha ismer olyan játékot, amit munkahelyi környezetben lehet alkalmazni a munkatársak kreativitásának és (ön)képzésének elősegítésére, írja meg a többieknek és nekünk kommentbe. Ez a blog a jó gyakorlatok megosztásáról szól.

A jövőben is bíztatok mindenkit, hogy ha van ötlet, azt osszuk meg egymással. Én ma egy idézettel kedveskedem olvasóimnak George Bernard Shaw, Nobel-díjas írótól:

“If you have an apple and I have an apple and we exchange these apples then you and I will still each have one apple. But if you have an idea and I have an idea and we exchange these ideas, then each of us will have two ideas.”

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: google játék tanulás idézet motiváció kreativitás intrinzik

A bejegyzés trackback címe:

https://kekmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr513441565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása