HTML

Szabadság a munkahelyen

Ez a blog üzletről szól és nem politikáról.

Utolsó kommentek

Feedek

Reinventing Management for the 21st Century

2011.12.26. 18:42 :: kekmunka

azaz a vállalatirányítás újragondolása a 21. században.

Gary Hamel a Phoenix-i egyetem (USA) egyik konferencia sorozatának meghívott előadójaként beszél arról, hogyan kellene átalakulnia a vállalatirányítási modelleknek, ahhoz, hogy megfeleljenek a jövő (és a jelen) kihívásainak. A gyakorlatban alkalmazott modellek mind 150-200 évvel ezelőtt alakultak ki, miközben számtalan jelenség exponenciálisan nőtt, amire korábban nem volt példa. Mi vagyunk az első generáció, akiknek az életében maga a változás folyamata változik. Ez az első olyan kihívás, amellyel a modern vállalatoknak meg kell küzdeniük: alkalmazkodni kell a változáshoz, miközben a változás maga változik.

Gary Hamel szerint a mai vállalatirányítási modelleknek három kihívásra kell felelniük. A változáshoz való alkalmazkodás mellett a második kihívás a hiperversengés. Egy vállalatnak napról napra meg kell tudnia őrizni pozícióját, melyhez folyamatos innovációra van szükség.

A harmadik kihívás talán az egyik legsürgetőbb - mondja Hamel. Mi az, amivel egy vállalat meg tudja különböztetni magát a többitől? A tudás rohamosan terjed, a világ a transzparencia felé halad. Tehát a kérdés, milyen tudásbeli előnnyel rendelkezik egy vállalat és milyen gyorsan teremt új tudást. Az emberek tudása viszont nem birtokolható, csak kölcsönözhető: további kérdés az, hogyan őrizze meg egy vállalat a kiváló szakembereket és hogyan érje el azt, hogy saját szándékukból, elkötelezetten adják át kreativitásuk és tudásuk ajándékát a vállalatnak.

Hamel arról beszél, hogy mire van mindehhez szükség, honnan vehetünk jó példákat és mi a menedzsment "újra feltalálásának" célja.

Előadás: The Phoenix Lecture Series
Reinventing Management for the 21st Century

University of Phoenix, 2011

Gary Hamelről:

A London Business School vendég előadója: stratégiai és nemzetközi menedzsmentet oktat. A Management Innovation EXchange (MIX) alapítója, melynek küldetése, hogy megreformálja a menedzsmentet a 21. században. A Wall Street Journal 2008-ban a világ legbefolyásosabb üzleti gondolkodói közé sorolta Gary Hamelt. A Fortune a világ vezető üzleti stratégiai szakértőjének nevezte őt.
Website:
www.garyhamel.com
http://www.managementexchange.com/

 


 


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: video innováció street menedzsment alkalmazkodás gary fortune management journal elköteleződés wall vállalatirányítás hamel

A bejegyzés trackback címe:

https://kekmunka.blog.hu/api/trackback/id/tr253497281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása